Outlet prijzen
Snelle levering
30 dagen bedenktijd
Klantenservice
0
Outlet prijzen
Snelle levering
30 dagen bedenktijd

Hoe creëer ik hygiëne in de badkamer?

Hygiëne in de badkamer is erg belangrijk, badkamers zijn namelijk vochtige ruimtes en daardoor is er een verhoogde kans op schimmelvorming. Maar hoe kan je jouw badkamer het best schoon en hygiënisch houden? In deze blog vertellen wij je meer over het schoon houden van de badkamer.

 

Kalkaanslag

In badkamers is kalkaanslag een veelvoorkomend probleem, vooral op glazen deuren, douchewanden en tegels komt er snel kalkaanslag. Kalkaanslag ontstaat tijdens het verwarmen of koken van water. Kalkaanslag kan je herkennen door de witte kleur, meestal ontstaat er een soort doffe laag op het glas of de tegels. Om de kalkaanslag zoveel mogelijk te beperken is het belangrijk om niet met te warm water te douchen en om regelmatig de kalkaanslag te verwijderen. Ook doe je er goed aan om na het douchen, de douchewand- of deur droog te trekken met een trekker. Hoe langer je wacht met het verwijderen van de kalkaanslag, hoe moeilijker dit wordt, probeer het dus wekelijks te doen.

 

Schimmel in de badkamer

Schimmel komt veel voor in badkamers, dit komt door de vochtigheid in deze ruimte. Je wil dit natuurlijk liever voorkomen dan genezen en daarom hebben wij een aantal tips:

  1. Zet een plafondventilator aan of doe het raam open, hierdoor wordt de ruimte goed geventileerd en komt er frisse (droge) lucht binnen.
  2. Zorg ervoor dat je het ventilator regelmatig schoonmaakt. Een schone ventilator, zorgt voor een goede luchtdoorstroming.
  3. Als je een verwarming in de badkamer hebt, zet deze dan aan voor het douchen, dit zorgt namelijk voor opwarming van de wanden en hierdoor vindt er minder condensatie plaats.
  4. Vervang beschadigde voegen, kitranden en tegels snel, dit zorgt er namelijk voor dat er vocht intrekt en dat kan leiden tot schimmel.

 

Hoe verwijder je schimmel?

Je hebt ze vast wel eens in de winkel zien staan, de schimmel reinigingsmiddelen. Ze kunnen werken, maar zijn helaas niet goed voor het milieu. Wil jij schimmel in de badkamer op een milieuvriendelijke manier verwijderen? Probeer dan eens een warme soda oplossing te maken, meng ongeveer 6 gram soda met een liter water. Breng de soda oplossing op de beschimmelde plekken en spoel het daarna af met water. Mocht een soda oplossing niet effectief genoeg zijn, dan kan je altijd nog proberen om bleekmiddel te gebruiken, dit dep je met een spons op de beschimmelde plekken. Laat het bleekmiddel opdrogen, meestal verdwijnt de schimmel na een dag.

Helaas komt het ook wel eens voor dat de schimmel te diep in ingetrokken en dan is de laatste optie om het materiaal dat beschimmeld is, te vervangen.

 

Reinigen van de badkamer

Maar hoe creëer ik hygiëne in de badkamer? Naast het voorkomen en verwijderen van kalkaanslag en schimmel, is het natuurlijk ook van belang om de badkamer hygiënisch te houden door het regelmatig te reinigen.

Op het toilet zitten de meeste bacteriën, daarom is het essentieel dat je het toilet minimaal één tot twee keer per week schoon te maken. Hoe meer mensen er gebruik maken van het toilet, hoe vaker dit gereinigd dient te worden. Het gebruik van een goede en krachtige wc-reiniger die kalk ook verwijdert, zorgt voor een schoon toilet met een frisse geur. Houd natuurlijk ook de pot en de bril schoon met een goed reinigingsmiddel. Probeer de badkamertegels ook een keer per week of een keer per twee weken goed schoon te maken. Door vochtige tegels kan er namelijk schimmel gaan vormen in de voegen. Als je je tegels inspuit met een antikalkmiddel, zijn ze een tijdje beschermd tegen kalkaanslag.

 

De juiste middelen

Het schoonmaken van de badkamer kan nogal een klus zijn, daarom is het ook belangrijk dat je hiervoor de juiste tools en schoonmaakmiddelen gebruikt. Een trekker in de badkamer is altijd aan te raden voor de vloer, de muren, maar ook voor glazen deuren en wanden om deze streeploos schoon te kunnen maken. Als je na het gebruik van de douche, de vloer en wanden met een trekker droog maakt, is de kans op schimmel en kalk een stuk kleiner. Daarnaast zijn schoonmaakmiddelen zoals glasreiniger en kalkreiniger nodig om de spiegels, wastafels en douche/ badkuip schoon te maken. En ten slotte heb je natuurlijk een goede wc-ontstopper, toiletborstel en toiletreiniger nodig om het toilet schoon te maken. Bleekmiddel wordt in de badkamer ook vaak gebruikt om intensief te reinigen.

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »