Outlet prijzen
Snelle levering
30 dagen bedenktijd
Klantenservice
0
Outlet prijzen
Snelle levering
30 dagen bedenktijd

Wat is een inbouwreservoir?

Ben je van plan om jouw badkamer groots aan te pakken? Dan sta je waarschijnlijk voor de keuze om een toilet met inbouwreservoir te kiezen. Maar wat is een inbouwreservoir nu eigenlijk en welke voordelen heeft het? In dit artikel lees je hier meer over.

Waar gebruik je een inbouwreservoir voor?

Bij nieuwe woningen zie je bijna nooit meer een staand toilet; deze nemen veel ruimte in, zijn lastig schoon te maken en laten we eerlijk zijn, een doorn in het oog. Hoogstens tijd om dit te veranderen wanneer je jouw toiletruimte gaat verbouwen naar een hangend toilet! Dit gaat alleen niet zomaar, hiervoor heb je een inbouwreservoir nodig.

Een inbouwreservoir zorgt ervoor dat de afvoer, het waterreservoir en de leidingen van jouw toilet ‘onzichtbaar’ achter een wand worden weggewerkt. Het enige wat iemand nog kan zien is het toilet en het bedieningspaneel om door te spoelen.

Omdat het inbouwreservoir volledig achter tegels of een wand wordt weggestopt, is het erg belangrijk dat deze van goede kwaliteit is. Je wilt niet dat je na een halfjaar de muur volledig moet openbreken omdat er iets aan de hand is met de mechaniek.

De voordelen van een inbouwreservoir

Je bespaart ruimte: Een staand toilet neemt ongelofelijk veel ruimte in die je beter kunt gebruiken. Doordat een hangend toilet met inbouwreservoir veel smaller is, zul je meer beenruimte over hebben. Dit is vooral handig in kleinere toiletten.

De ruimte ziet er strak afgewerkt uit: Een staand toilet is een doorn in het oog wanneer je een toilet ruimte binnen komt lopen. Door middel van een hangend toilet met inbouwreservoir zorg je dat de ruimte er direct strak en modern uit ziet.

Een betere hygiëne: Een staand toilet vangt enorm veel stof waar je slecht bij kunt. Doordat een hangend toilet minder oppervlakte heeft is het makkelijker schoon te maken en ligt de hygiëne hoger.

 Verschillende soorten inbouwreservoirs

Inbouwreservoirs zijn er in veel verschillende soorten en maten, zo is er voor iedere toiletruimte wel één beschikbaar. Zo heb je een verlaagd reservoir, die je kunt plaatsen als je een raam boven je toilet hebt en geen plek hebt voor een lange installatie. Maar ook een ruimtebesparende reservoir, deze is enkele centimeters minder diep dan een normaal reservoir, ideaal voor als je met een kleine ruimte zit. Als laatste heb je ook een hoekreservoir, deze kun je het beste kiezen wanneer jouw toilet in de hoek van de ruimte komt te hangen.

Vaak zijn inbouwreservoirs zelfdragend. Deze steunt op de vloer in plaats van de muur zelf. Dit houdt in dat je de muur niet extra hoeft te verstevigen en het toilet niet naar beneden komt tijdens jouw toiletbezoek. Kies je ervoor om geen zelfdragend inbouwreservoir te bestellen? Dan zul je jouw muur extra moeten verstevigen. Hou hier dus rekening mee bij het berekenen van jouw kosten.

Na het uitzoeken van het type inbouwreservoir kun je soms ook nog kiezen tussen extra opties. Zo bestaan er inbouwreservoirs met geurafzuiging en toilethouderblok. Je kunt het zo luxe maken als dat je zelf wilt.

Welk toilet past er op mijn inbouwreservoir?

Dit is een veel gestelde vraag. In principe passen bijna alle hangende toiletten op een inbouwreservoir, mits de hartmaat overeenkomt met de aansluiting van het inbouwreservoir. De hartmaat staat gelijk aan de afstand tussen de bevestigingsgaten van het toilet en kun je gemakkelijk zelf opzoeken. De meest voorkomende hartmaat is 18 cm.

De beste inbouwreservoirs bij Sanioutlet

Bij Sanioutlet verkopen wij enkel badkamer- en toiletartikelen van hoge kwaliteit. Zo weet je zeker dat jouw inbouwreservoir jaren lang meegaat. Is er iets kapot of aan vervanging toe? Ook dan staan wij voor je klaar. Heb je een vraag over jouw toilet of inbouwreservoirs? Neem dan vooral contact met ons op via ons mailadres. Wij zullen jouw vragen doordeweeks binnen 24 uur beantwoorden.

Vergelijk 0

Voeg nog een product toe (max. 5)

Start vergelijking

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »